Газираните  безалкохолни напитки са по-вредни за човешкото тяло  дори от

...
Газираните  безалкохолни напитки са по-вредни за човешкото тяло  дори от
Коментари Харесай

Газираното по-опасно от цигарите

Газираните  безалкохолни питиета са по-вредни за човешкото тяло  даже от цигарите, демонстрират проучванията.

Научното списание JAMA Internal Medicine разгласява огромно изследване за аргументите за преждевременната гибел. Една от тях беше честата консумация на сладки газирани питиета.

В изследването са взели участие 450 хиляди души от 10 европейски страни. Изводите от изследването бяха, че хората, които употребяват повече от два литра газирани питиета на ден, имат нараснал риск от преждевременна гибел.

Честата консумация на газирано  усилва мазнините в корема с 10% и даже утежнява паметта.

Напитките с високо наличие на захар са изключително нездравословни за мозъка.

Изследователите настояват, че несъразмерната консумация на сладки питиета в юношеска и зрелост може да усили риска от рак на дебелото черво при дамите. Вредни са освен поради високото количество захар, само че и поради многочислените типове консерванти и оцветители, които са нужни за производството им. Те  въздействат отрицателно и на сърцето. Тази година Американската кардиологична асоциация изследва здравните досиета на над 6000 души.

Изследването им открива, че тези, които пият повече от една бутилка сладко безалкохолно на ден, имат доста повече мазнини в кръвта и доста висок " неприятен " холестерол.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР